Soveværelsesmusik anno 2020

Værket “Soveværelsesmusik anno 2020” er en installation og en musikalsk performance som gennem hackede elektroniske elementer undersøger teknologiens infiltrering af selv vores mest intime rum med spørgsmålet om vi ukritisk lulles i søvn.
 
Inspireret af Henry Brant og lign. klassiske komponister hvis kompositoriske virke bl.a. bestod af at bygge deres egne instrumenter, har komponisten og musikeren Emil Vodder skabt værket soveværelsesmusik anno 2020 som et noisy neoklassisk one man band, der fortolker på vores samtid.
 
Det er eco-art og tech-dystopi indhyllet i en soveværelses æstetik.
 
Titlen Soveværelsesmusik anno 2020 parafraserer den avantgarde komponist John Cages værk Living room Music med en implicit farvning af værkets spørgsmål: ‘hvad skaber virkeligheder? – og er vi søvngængere i den virkelighed vi er en del af?’
Værket er en levende installation som kan opleves 24 timer i døgnet d. 4 og 5. december på p44 (performance hub) i Sydhavnen – foruden at komponisten 2 gange hver dag selv indtager værket og interagerer med værket i musikalske performances.
 
 

Værket blev skabt i forbindelse med ST:ART sæsonen TECH x KORPUS og er støttet af Sydhavn Teater, Slots- og kulturstyrelsen, Dansk Musiker Forbund & Dansk Artist Forbund.